Flanders Poppies

Flanders Poppies werd gebrouwen ter nagedachtenis van alle soldaten die sneuvelden in de Vlaamse Velden tijdens de Groote Oorlog ’14-’18.
Als ingrediënt werden echte klaprozen (poppies) toegevoegd waarmee we verwijzen naar de slagvelden die rijkelijk begroeid waren met deze bloemen en die ‘het’ symbool werden van WOI. Het beroemde gedicht van John McCrae verwijst eveneens naar deze klaprozen:
“In Vlaanderens velden bloeien de klaprozen tussen de kruisen, rij aan rij, … Als je breekt met ons die sterven zullen wij niet slapen, ook al bloeien de klaprozen in Vlaanderens velden”.

Eveneens werden de verschillende gebruikte hoppesoorten gekweekt in de Westhoek, het middelpunt van de Groote Oorlog. Met Flanders Poppies Red Beer willen wij eveneens herhalen dat oorlog nooit een oplossing is, om het even wat ook de aanleiding zou kunnen zijn.
Daarom brouwden wij dit bevrijdingsbier voor het eerst in 2018, het jaar waarin 100 jaar bevrijding gevierd werd.
“Santé an oal de soldoaten die undre leven ein gegevn voe toeze!”

Flanders Poppies

6 maanden geleden

Bier Butlers

Flanders Poppies Beer 100% Belgische hop ... Meer ...Minder ...

Bekijk op Facebook

8 maanden geleden

Bier Butlers

Witte Pater, Flanders Poppies en Ardoois Blond nu ook verkrijgbaar in Delicatessen Nicole (Stationsstraat 120 - Ardooie) en Berlingmolen (Berlingmolenstraat 64 - Ardooie) ... Meer ...Minder ...

Bekijk op Facebook

8 maanden geleden

Bier Butlers

Bier Butlers @kerstmarktPasarArdooie ... Meer ...Minder ...

Bekijk op Facebook

9 maanden geleden

Bier Butlers

Bierpaleis Brugge verkoopt nu ook Flanders Poppies bier. ... Meer ...Minder ...

Bekijk op Facebook